antara video nyanyian dan tarian saya. :)

Loading...

blogger chat room


Friday, January 21, 2011

lembut ker PONDAN?

Entry ni aku wat sbb aku nak jelas kan pada orang yang 
otak mereng , kolot, bodoh dan tak open mind lagi~
aku tak  salah kan mata sesiapa tapi dari apa yang korang nmpak
pada aku itu la aku. yang dicipta oleh tuhan semula jadi bukan 
buat2. sejak azali.

apa masalah orang-orang tuh? kenapa pula layanan yang aku
dapat tak  mcm org lain. setiap apa yang keluar dari mulut aku,
aku  akan menjadi perhatian orang- orang kolot ni.
kalau menjadi perhatian dan dia menerima seadanya, diam?  itu
sangat mustahil.!

mesti ada jek yang dia nak lempar kan kat aku... motif nyer?
malu kan aku depan orang ramai? jatuh kan maruah aku
sebagai manusia? atau? sesaja CARI PASAL? aku pon tak taw?
ini la manusia pada hari INI!

AKU RASE:

MALU...

aku tak dreg mcm perempuan aku ni lelaki cuma aku berpewatakan lembut
itu menjadi masalah pada smua org yg bodoh.
kalau aku ada kuase mngubah kuase tuhan ni dengan 
memulih kan jiwa aku ni kepada yang normal aku akan buat dengan segera!!!
sbb aku dah tak  tahan!

buku baru dibuka di university itu yang aku harap kan.
rupanya di university orng2 nyer paling kolot kebykan nyer.
tahu tak apa yang aku rase? aku still berpakaian baju lelaki
pon kene kata law aku dreg perempuan lagi la dikata so
sbnarnya sama saja...

cuma manusia2 ini tak dapat bezakan BODOH BUKAN?
so kepada sesapa yang belakon baik di hadapan aku henti kan  lah
sesapa yang ikhlas dan menerima aku seadanya TERIMA KASIH 
aku ucap kan sesungguh nyer syazmie tidak meminta jadi bergini.

moga-moga aku jadi kan ini hikmah untuk aku berjaya
kelak! supaya org kate lembut2 aku berEDUCATION.
itu tidak mustahil orang yang paling kuat dalam dunia ni
orang yang SABAR mnghadapi segalanya...


3 comments:

  1. syaz..anda harus bersabar oke.
    we r always members.
    aku support kau. heeee~~

    ReplyDelete
  2. mereka adalah hanjeng...!!! berfikiran kolot mengalahkan orang yang x berilmu...

    ReplyDelete