antara video nyanyian dan tarian saya. :)

Loading...

blogger chat room


Sunday, November 27, 2011

besarang suda

lama da aku xpublish papew kat page aku ni! ermmm tguu la cerita best nnt aku post ag! ttipu la law ckp aku xwindu halaman lukisan hati ni kan ... :)

Saturday, August 20, 2011

tak shoping ag...

bile nak shoping rayer lg??? aku x shoping ag ... cuti sminggu ag after this aku alik jek umah aku tros g shoping pew lg gan kwn2 aku la hurm law tahun lepas punyer raya meriah jugak gan kwn aku hope shoping reramai ag..

apabile jumpew peminat hahahaha

singgah wayang doluuuu

apa lg mngumpat la  hahaha ada jek yg nak kne reject time ni

pas tuh bowling wahhhhhhhhhhh winduuuu






Wednesday, August 17, 2011

1.28am

aku x tdo ag terpkir kan sesuatu... resah gelisah yaallah ya tuhan aku hilang kan lah rase2 pelik ni. ok tukar topic la aku windu kat adik aku laaaaa FATIN and FARAH. walau kiter TIRI tapi kiter pnh rapat dlu kanz... haha mandi lombong , hahaha kene pukul sesama hahahah men basikal sampai jatuh now fatin and farah da jauh kat sabah! tp nasib fb still menemukan kami. cehhhh walau bin berlainan tetapi kiter lahir pada ibu  yg sama eh automatic windu kat mama aku gak la haaaaaaaaaaaa semput... lambat nyer nak cuti raya! 


jgn egt aku lupa yer video2 korg hahahaha hope korg study elok2 miss u olzs so much muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh
this is for fatin giler hahaha


law dah aku kaki karok msti la hadik2 aku pon sama! hahaha best memory love u olzs!



celaru

baru-baru ni aku rase mcm tak best ... perlu ke aku mension apa yg tak best? ok aku rase aku tak selesa dgn adegan2 manusia sekeliling aku. aku tak taw sama ada aku yg tak betol or sekeliling aku xbetol... aku rase tak selesa bile ada org jeling aku, sindir aku, tak tegur aku, belakon dpn aku, and apa2 yg tak best berlaku depan aku... aku rase sume org akan x best bile rase apa yg aku rase... nama aku SYAZMIE . aku rase tuhan beri kan aku satu kelebhan kot  iaitu bole merasai jika ada org yg tak suke aku atau backstab aku. ituh la SYAZMIE.blog ni terlalu public tok aku bgtaw dimana perkara anoying ini berlaku... 

kaw boleh hormat org yg lebih tua dr kaw tp kenapa aku tidak? adakah aku bg muka sgt kat kaw??? aku dah busan gan sume ni. dr skolah lg aku asik kene lemparan kata2 yg bodoh2 tuh. contoh p.....! or b.... plezzz logic skit akal kaw kiter ni budak university. pandai mana pon kaw perangai ttp bodo! aku mcm nak kluar kan ayat YOU SUCK IN GIMNESS IN THE CAPTAIN TOO tetibe kanz english... alasan tetap sama, 'weh aku gurau la,' 'mie sowy la aku memain jek' this is not aku yg sensitif .  aku TRAUMA . korg bole gurau gan aku BABI, SIAL, LANGSI ke PAPEW LA tp plezzzzz jgn pekataan tuhhh tolong! law tekuar gak ayat tak sepatot nyer mmg '[talk to the hand la ' 

pas tuh kat bilik aku ada lak mamat ni mngacau aku jekkan, skit2 nak pinjam broadband egt bapak kaw yg bayar ker nsib aku pandai kalis tak bolh bagai! pas tuh x dpt nak hentak2 lak tuh sapa kaw bodo??? aku dah la tak suke kaw !budjet hot! dah la pelat ada hati nak bahan org! budak ni wat salah kat org tp wat cm tade salah jek agaknyer dia pakai kulit BABI ek tampal ...kaw egt aku baik gan kaw sepenuh hati ker? aku pon pandai belakon mcm kaw! hahaha ........... huuuuhhh puas gak aty aku lepas kan kat sniii  moral of story... jgnla nak ejek mngejek org, reject mereject org, tindas menindas, and bahan membahan org... nnt tuhan balas juga egt bole terlepas? 






so pengubat hati aku minggu ni nasib university aku ada offer sapa nak join rythym squad dance! and aku masok! hehehe berangan ala2 cerita BRING IT ON hehehe go fight2 yeahhh S to the Y to the A to the Z to the M to the I to the E gooooooooooooooooooooooooooo SYAZMIE hey2 go fight2! sooo aku pon register la hehe aku gan mem sekolej aku MUAN , NAHLU mampu? hahhaha verangan jek uolzsss asal kan bahgia hahaha pape pon aku mengharap kan hari esok lebih baik dr semalam ... takpew esok dan esok masih ada..... insyaallah



Monday, August 15, 2011

t.e.s.t week

Minggu ini dan minggu seterusnyer before raya aku rase str8 asik TEST jek...alhamdulillah minggu ni aku xbz sgt gan SHOW ker papew ker , so insyaallah aku wat yg terbaik tok test aku, totally subject aku mmg BANYAK NAK KNE BACE , nasib ada test aku yg pospone after RAYE. aku RAYA pon seminggu jek x raya sakan pon... silap2 raya gan buku jek aku hahaha papew pon mesti ley sambong raya kat U kan nnt ada lah DINNER RAYA lah, SHOW RAYA lah, jamuan lah and so on... 


haaa hamik kaw......... gini la jadinyer....:)

ada lagi satu entry aku wat tp malu laaa hahaha sambong esokkk, tunggu..


Sunday, August 14, 2011

LEGEND/STAR

Masok uitm , aku tak citer byk... law da minat mana2 tempat pon boleh nyanyi kanz? dari aku pra dip lg...
then now aku msok part one. aku dilantik ketua nyanyian... tugas aku ni sume bekenaan gan nyanyian lah n cari bebudak yg boleh nyanyi untuk dikembang kan bakat lagi... so ni la department nyanyian ...

haaaa nmpak x aku? aku sorg yg pose lain hahahaha aku takde then ni la keje aku, hahaha even diorg sebenarnyer bukan pegang mic betol2 pon hahaha tuh la kiter yg wat dia bukan dia wat kiter . ok yg pick aku nyanyi mula2 ialah 


haaa alan n mira! diorg byk gak support aku n bg pluang.. haaa skrg diorg YDP n NYDP performing art club.        aku bwh diorg la kire nyer...si alan tuh slalu ngaku dia cm korean? yeke u olzs? hahaha telan jek r hahaha, tp diorg da nak habis so aku gelar kan diorg LEGEND laaa hahaha mampu? non mampu aku.. tp skrg aku 


to make a STAR taw... lg mampu? hhahahaaha sebelah aku tuh la penolong aku.. nama dia IRMIZA dia la syg aku... dia suke makan telinga keling.. hehe so hidup department nyanyian! moga ada yg mengganti kan kami , xlama lg kami pon nak LEGEND gak hahahaha


Thursday, August 4, 2011

copy n paste


mula nyer puase , meriah u olzssss! petama kali nyer
aku bebuka gan dak2 gonjeng dlm kelas hahahaha diorg is my DOMEY dlm kelas
sume nyer sporting alhamdulillah, best gak buka gan diorg.
mmg bebuka sgt coz pas buka pose kiter buka sore masing2! hahaha hurmmmm
not bad msing2 ada bakat! meletop lah! kelas aku sume artis!
mampu? non mampu slain kelas JIM1101B
 tawww........
kat bawah ada pic yg aku COPY dari blog faiz hahaha
plagarism sgt! hahaha n aku PASTE la pew lg





Friday, July 29, 2011

H A Z A M I

 tetibe aku windu lak kan katabg HAZAMI penyanyi RnB malaysia kiter , dia ni tak sombong baik , suke bg tip nyanyian kat org , egt dia ckp "law nak hilang kan neves sbelom naik stage senang jek selawat dan tarik nafas lepaskan gan kuat " ermmmm kdg2 mmg bergune gak cara tuh~ thank HAZAMI  .. aku dahla membesa gan lagu2 dia tekad , sonata musim salju, mungkir bahagia, katakanlah, dan so onLAH ! sapa tak knal  dia kan? HAZAMI kanz? ermmm tapi dia da senyap kanz skrg? mana dia! oooo sebok ajo vokal gak nyer.... papew pon all the best kat dia...

SEDETIK LEBIH membawa tuah



Dah nak kat seminggu kot aku da x update blog sbb bz n penat sgt then aku pon bru pas hbis test. entry kali ni pulok aku nak share pic piala aku ahad lepas hahaha no1 pertandingan karaoke kota tinggi mase cuti midterm. urmmmm lama da aku x join contest ni tp rezeki kan alhamdulillah aku dpt gak la duet tepi dr contest ni duet..............................???? rm...RAHSIA hehee nnt aku kne rompak kang hahaha papew pon ni sume anugerah tuhan tok aku . dan aku bershukur sgt kerana aku dpt gune kan kelebihan ini mencari duet tepi(statement artis sgt kan?) hahaha kaw hado? mampu? hahaha

Saturday, July 23, 2011

SEDETIK LEBIH

merdu nyer lagu ini! feel sangat! sebenar nyer mood aku wat entry coz hari ni aku final karaoke contest so aku bedal la lagu ni... tgok nasib lerrr ley menang ker x hahaha lma da aku x join contest ni sejak aku kat uitm but aku try la mana taw aku mng!!! dpt duet bwk alik uitm hahaha mampuu??? - non mampu? hahahahhaa kaw hado???? non hadooo? hahaha so aku balik uitm lambat rini maybe subuh baru aku smpai uitm. so doakan saya dpt bwk alik duet yer ker sana hahahaha soooo SEDETIK LEBIH la menjadi taruhan mlm ni... amin

ANUAR ZAIN pinjam lagu kamu ea? hahahaha

cuti-cuti

cuti ni aku byk hbis masa gan kenkawan aku> arezie - aizie - syazmie -iqram kitorg visit kampong gaytuh... hahaha maklumla kitorg ni efective skit law dgr mana2 karok open hahaha rase cm nak buang duet kat stuh... lg2 tmpat atraction org laju jek hahaha sambil jumpew kwn lama LAN TANJUNG.  huuuuuiii

down here galery for u olzssss pantai BALI gaytuhhhh

friend foever...
with iqram


pas tuh apa lg???? KAROK TIME!!!

Friday, July 22, 2011

mis teh tarik time hahahaha<3

A.n.o.y.i.n.g


aku geli la gan lakonan kaw plezzz . stop it ! kaw bole jadi dri kaw kalaw kaw nak jgn gedik sana gedik sni...
law tgok rupa mmg mcm pompuan dlm citer NUR KASIH biler belek balik perangai kaw huh mcm strip girls 
laaa! 

ok skrg puas aty aku... sbb aku daaa..........
POST! HAHAHA mintak2 la org ni terase .... law korg kerap jumpew this girl pon korg akan rase pew yg aku rase ... hope die kelandasan yang betol... hahaha

Thursday, July 7, 2011

k.e.l.a.s


bismillah hirahmanirahim,
askum sume blogger saya suda lama tidak buka
blogger ni atas masalah tertentu berabuk da daun2 kat sni makin
mngering hahahahahah so disini ada satu entry for my NEW KELAS 
yg da sebulan pon bersama 

ni pic yg aku dpt melalui fb tag.
so ni la dak2 kelas baru aku... alhamdulillah setelah apa yg aku lalui mse PRE COM
saya lepas dan to the next stage iaitu diploma diim . 
alhamdulillah sume dak kelas aku ok2 saja. best . hapening. gile3. i loike!
hehehe so hope korg kiter dpt graduate sesama seperti mana 
korg ada dlm pic ni nnt graduate pon kiter mesti 
posing sesama hahahaha 

sekian * blur taktaw nak kata apa da~ haha bye!

Saturday, February 26, 2011

blogger tgh mengafal>

lagu  LAGENDA untuk pesembahan mtec.

aku type ni tanpa melihat apa yer
hanya mengguna kan otak saja betol ker?

sejuta bintang di angsana
sinarnya mempersona,
sebutir bintang di  taman seri,
cahayanya berseri,
biar bertahun masa beredar,
satu wajah satu nama,
takkan pudar...

tetap jelas diruang mata
setiap gerak gaya,
\bergetaran merdu sinar,
dipersada budaya,
hingga kini menjadi sebutan,
tetap terpahat namamu ,
diingatan...

c/o uuhhhh...
kaulah satu2 nya
diantara berjuta,
insan  teristimewa...
uuhhh
patah tak tumbuh lagi...
hilang belummmm berganti,
kerana kau tersendiri,

kau kebanggaan kita,
kau budayawan bangsa,
kau... LAGENDA...

:-)

Thursday, February 24, 2011

blogger buzy

asalamualaikum,

dah lama tak watnew post kat halaman aku ni..
sbbnyer aku bz gan QUIZ and test math minggu ni ,
minggu yg sama gak aku masok competition
public speaking and kelas aku menang huh bangga
lah gak. then aku ada role play speaking test .
so how? bz kan minggu ni?that why tak sempat nak
watnew entry hehe

tak cukup gan sume tuh aku kne lak tido lambat,
aku practice foe MTEC perform untuk kolej aku.
aku kne nyanyi dan berjoget...
hahah nyanyi mmg takde msalah la kan.
tuh yg ditunggu hehe egt takdpt nyanyi ag da kat
UITM ni.dpt gak!

ermmm lagi takde citer apa2 da kot..
sume nyer berjalan gan lancar alhamdulillah
and perhubungan antara kawan2 dalam kelas
semakin OK! tuh lah org kata nak jadi kawn
baik kene gadoh2 dulu baru ,lah paham
perangai masing2

alhamdulillah so far aku ok2 saje...

Thursday, February 10, 2011

manusia pilih bulu~!/manusia terpilih

kaw nak kawan gan org SANTEK2 jek kanz...
kaw napa? nak tumpang glamour ker?
nakjdi bodyguard ,? nak amik kesempatan? 
eee nampak sgt la kaw nyer gedik!!!

pompuan sorg ni lak GEDIK  nak mampos!
coz dia SANTEK gak nyer! 
makin jantan layan makin kaw GEDIK!

Dahlah ketawa mcm donkey
perangai buat2 sgt! nyampahnyer!
selfish pulok tuh! aku terpakse ngumpat kaw!
kaw OVER!

Monday, February 7, 2011

lg2 hayam goreng


balik2 aku jumpew makanan mesti ada HAYAM GORENG 
crispy lg? gaga mana nyer aku tak gemuk, protein berlebihan
sok nak tuko la protein lain HIKAN ker? HOTONG ker?
HETAM ker ... hope tuka lauk lah sok... 

profesional relationship

gadoh gan dia , benci kat dia dulu...
satu kelas lak tuh ... asik panaz jek gan dia 
ermmm di sebabkan kerja berkumpulan 
kami terpaksa berkeje sama so... terpakse lah
aku follow as profesional! 
bukan maksud aku da OK gan dia aku
BAIK sgt gan dia kali ni membuat langkah berjage2 dari
segi percakapan dan tingkah laku.
sebagai manager class n penolong class
kami terpakse be profesional dan ini
memboleh kan hubungan kita sebagai classmate
ssh nak renggang u olzs! be positif jek lah 
walauponzzzz ...











Sunday, February 6, 2011

math(algebra)

ni lah subject yang memeningkan pala aku 
huh takpew aku cube lagi ...
and for info , aku tak pnh fonteng lagi kelas
math aku ni even aku pening lalat sekali pon 
maksod nyer aku try nak paham but...
number2 dalam buku aku tuh bergerak sendri
mcm cacing

tp sekurang2 nya dalam satu hari kelas 
aku akan cube selesai kan satu hingga 3 soalan
yang tol2 memecah kan otak. bab paling ssh aku rase
wat mase ni ALGEBRA laaaaa!!!
hurm hope exam  pas ni aku takkan wat
mcm spm dolu2 hahaha (salin soklan/formula balik
dalam jawapan)  hahaha amin!


coklat.

<3 ermmm asik makan coklat jek
memang nak gemukkan badan lagi la ni...
cuti raya cina orang makan limau banyak tapi aku

banyak makan coklat
sedap...............................!!!
lagi2 simpan dalam frozen ermmm meletop!



Monday, January 24, 2011

malacca/gunung ledang





kawan baru<3

hahah ada budak bodoh dalam kelas tak pasti lah...
pelik la kaw ni nak diam2 pulak , selalu kaw lah bising n ngumpat sesama PALAT tol
yerlah kaw pg lah sana! meh sni  bace pasal kaw ni sbenar nyer~!
ha kaw naksoh aku tego kaw dulu ker? soryyy
meh lah sni join kitorg jgn menjauh kan dri sgt nnt kang kne pulao tol2baru taw
apa yg kaw dapat ? kutuk jek dr kitorg hahaha 
dah lah tu weh sni2 jgn majok lagi... aku pemaaf la tego2 la kitorg ea?
law tak kaw .
LAW KAW BABI KAW BLAH!!! hahaha


kitorg g malacca jalan2 ikot kawan.
naik kereta kawan biase2 best gaytuh! overnite !
gerak hari sabtu balik ahad . ermmm OVERNITE mende nyer
overnite tak bertauliah! tak taw nak  g mana .
nak checkin tak de duet haha.. sume hotel kat malacca 
session ni rm200 ke atas. 

last2 tido dalam kerata best gak tido dlm  HONDA.
tguuu smpai pg pon da ok then mkn MCD . breakfast 
set murah jek!duduk kat mcd ala2 orang kaya then ada
kwn aku siap wat journal lg kat mcd kelas!  haha


yang penting sembahyang subuh yer di masjid .
sana! pelik skit masjid malacca kat situh .
macam  tokong cina la kat sana yer lah tempat bersejarah 
kata kan...first time aku sembhyang kat masjid mcm tuh.

ada lagi ,  kitorg siap kne kejar gan org giler
pelik kanz?tp best sbnar nyer hahaha.
org giler tuh suke kat ANA gan AISYAH
HAHAHA lari pkai telekong ag 

pss.... ada gak yang sakit hati makan hati.
maaf lah yer ! pada smua kwn2 aku yg tekezuut aku pg
malacca tuh . aku naik kereta kawaan aku la

kitorg 6 org smpai kene tahan gan polis lg nak hajak u olzs!
takpew lain kali ada lg kanz? kiter plan lain hari  ok